Wist je dat mensen uit het buitenland effectief naar België komen voor een toffe vakantie? Denk maar aan de volle straten in Brugge en Brussel. I know, wie spendeert er zijn verlofdagen nu aan een reis naar België? Er valt hier dan blijkbaar toch iets te beleven. Wij zochten het uit en geven je een duwtje in de juiste richting met onze Mega Lange Waarnaartoelijst. Da's met activiteiten opgedeeld per provincie enal! Gewoon downloaden die handel en gaaaaan! We willen aan het einde van de zomer al die afgestipte lijsten zien! 

De kans is reëel dat een groot deel van de slashparents deze zomer al beslist heeft om niet naar het buitenland te trekken. Misschien als gevolg van een vieze beest uit China? Of misschien omdat het financieel effe wat moeilijk is? Of omdat je daar gewoon geen zin in hebt. Wat de reden ook is, nen toffen uitstap is always a good idea! En laat België nu net een land zijn boordevol verassingen. Want ja, al die verschillende gewesten, provincies en talen hebben zo hun voordelen: je hoeft niet ver te gaan om je op vakantie te voelen.

Wij gingen op onderzoek naar de tofste doe-dingen voor ouders én kinderen over heel België. Denk aan wandelingen, speelbossen, hoogteparcours, mega speeltuinen... Maar ook indoor activiteiten. Want een Mega Lange Waarnaartoelijst voor België zou geen Mega Lange Waarnaartoelijst voor België zijn als we ons ook niet voorzien for the rainy days. Die horen natuurlijk ook bij een vakantie in the land of fries.

Alle activiteiten zijn opgedeeld per provincie en bevatten vakjes om de doe-dingen af te vinken. Who doesn't love a lange gesorteerde checklist? Hieronder alvast een sneak peek! De volledige download vind je onderaan.

Een frisse neus halen in het Vrijbroekpark in Mechelen

Dit park is niet alleen een ideale wandeling destination, dit is opentop entertainment materiaal voor je kinders! Je hebt er een fijne speeltuin, verkeerstuin en insectenhotels!

Op expeditie in C-mine in Genk

C-mine is een uniek belevingsparcours dat je onderdompelt in de boeiende verhalen van de mijn. Zes meter onder de grond vallen verrassende interactieve installaties te beleven. Terug op de gewone grond kan je de gigantische en authentieke schachtbok op het plein beklimmen.

Bron: C-mine

Op blote voeten wandelen in de Gentburgse Meersen

Een wandelpad speciaal om zonder schoenen te bewandelen. Ja, dat bestaat! Met je voeten in de modder, door het water en over het grind. Verassend ontspannend voor jou en plezierig voor je kleuter!

Reuzenmikado spelen in het speelbos Everzwijnband

Een speelbos is pas een cool speelbos als je er kan spelen met reuzenmikado en puzzelbomen en kan klimmen op klimpalen, een gigantische houten slang en een klimbrug. Dat kan écht, hierzo! Allen naar Oud-Heverlee!

Smaakt naar meer? Download hieronder dan De Mega Lange Waarnaartoelijst. En euhhh... Niet alleen in uw eigen provincie blijven hé!