Het ziet ernaar uit dat het deze zomer voor velen vakantie in eigen belgenlandje wordt. Dik oké! Geen vliegtuigstress of ellenlange autoritjes naar het buitenland, dat kan ook eens leuk zijn. En mensen die op de proppen komen met een oplossing om toch nog van de zomer te genieten tijdens een wereldwijde pandemie, daar houden wij van! Welcome To My Garden is zo een platform dat een smile op ons, en waarschijnlijk ook jullie, gezicht tovert. Je kan er een tuin in België uitkiezen en er deze zomer gratis en voor niets je tent opzetten. 

Het concept is super simpel, nog iets wat we graag horen in deze tijden, want ingewikkeld is het al genoeg. Iedereen die plaats heeft in zijn tuin om avonturiers te ontvangen, kan zich als 'camping' opgeven op de website. Ga dus op zoek naar een plekje waar je nog niet bent geweest en overnacht 's avonds met je kroost in de tuin van iemand anders. Of heb je zelf een grote tuin en zin om die deze zomer af en toe te delen met backpackers? Aanmelden maar! 

Interactieve kaart

Het platform bestaat uit één grote interactieve kaart. Op de kaart van België kan je zo zien waar er tuinen beschikbaar zijn om te gaan kamperen. Als je op het blauwe tenticoontje klikt, kan je kijken wat de faciliteiten en het maximum aantal tenten zijn in een bepaalde tuin. Zo heeft niet iedere 'camping' een douche ter beschikking, maar als je goed zoekt kan je zelfs tuinen vinden waar de tent al voor jou klaarstaat. Voor verdere informatie neem je steeds contact op met de eigenaar. 

Bivakzones

De groene icoontjes op de kaart zijn bivakzones, wildkamperen mag niet in België, maar zo'n zones dienen als alternatief. Daar kan je dus ook helemaal gratis je tentje opzetten. Jammer genoeg zijn die zones in de meeste gevallen heel krap en is er vaak maar plek voor twee tentjes. Wie weet kom je aan na een lang dagje stappen en nam er al iemand de plek in. Met andere woorden: enter Welcome To My Garden!

Op wandel- of fietstocht

Dries Van Ransbeeck, de bedenker van dit coronavrij-vakantieconcept, doet een warme oproep om met de fiets of te voet naar je gekozen tuin te gaan. Auto's zijn not done. Maak er dus ineens een roadtrip van en smeer die (kinder)beentjes al maar in!