Daar ergens in Wallonië, meer bepaald Moeskroen, dachten ze: 'Ah, laat ons eens een pretpark maken, binnen, met virtuele toestanden en zo.' En zo ontstond dus: Virtual Park. Dat we dat met Maison Slash eens moesten gaan uittesten, staat als een paal boven water. En zo geschiedde. Slashparent Erika trok met haar geeky man en dito zonen over de taalgrens heen!

ERIKA

Slashparent zijn, dat is ook al eens openstaan voor dingen waarmee jij helemaal geen voeling hebt en je andere gezinsleden dubbel en dik. Zoals de wereld van Virtual Reality, dat is nu eens keihard een plek/ding/toestand waarvan ik zoiets heb als: 'Moet dat nu echt?'. Mijn jongens daarentegen krijgen hier nog net geen natte dromen van. Maar onbekend is onbemind, zoals ze zeggen, en dus stel ik me ruimdenkend op bij een trip richting het grootste virtuele pretpark van Europa, Virtual Park.

HEBWrLmRfDRBPrBKyjFVRR46g9be78RxpO6EjiU9.jpeg

Hoe zit dat hier?

Als je een pretpark als geen ander verwacht, blijf je maar beter thuis. Want hier kom je niet voor de aankleding van het geheel, enkel het virtuele is hier van belang. Mijn zelfgemaakte geeks hebben hier geen oog voor, want: 'Dat maakt toch niet uit als je zo'n bril op hebt?' en:' 't Is hier donker, dus je zou er toch niks van zien!'. Ik miste wel wat meer styling, maar mijn interesses liggen dan ook ergens anders, heel ver verwijderd dan die van mijn mannen.

wIFk4IcETgMMUQP8faDye62gsNBV8o2gOssPKE3J.jpeg

xT6FY5jAjOIdKIEVKkn3Iu4PoCnd2DyHluq2qNVR.jpeg

De ontvangst is aangenaam. Een persoontje begeleidt je naar binnen en doet de hele uitleg van alle hoeken en kanten (en dus ook de attracties) die je in het park kan vinden. Handig voor maagden in het veld! En ook praktisch voor mensen met last van nachtblindheid, het is daar een redelijk donkere bedoening. Niks mis mee, want het brengt je wel meteen in de juiste sfeer. Voor mensen met wat Family Rave Party ervaring is het een heerlijk thuiskomen. Eén en al fluo en blacklight shizzle op, rond, onder en boven je!

Samen op de moto

Er zijn 2 delen in het park: het Virtual Reality gedeelte en het andere, de Augmented Reality. Bij Virtual Reality heb je wat extra tools nodig, waaronder de obligatoire bril en dan wat 'gears' in je handen of op je rug, afhankelijk van het spel dat je speelt.

9pmmcmaBfZmFC6YIZjuWjVp9H2DzT0uSiHMjgSaY.jpeg

En wat doe je daar dan mee wanneer je dan helemaal gepakt en gezakt klaar staat? Je speelt in arena's virtuele battles tegen elkaar of met elkaar. Je speelt in individuele boxen mini-games, zoals knuffels of boomerangs gooien naar dingen in een virtuele kermisattractie. Of je kruipt op één van de futuristische moto's voor een ritje somewhere in Niemandsland. Allemaal super knap gemaakt en echt wel fun om te doen!

BcFHNxIkviE46RQBtGVRvw8eDeo4WjS7dm8JNQ85.jpeg

Moeilijke woorden maar fun to do

Ooit al gehoord van 'Augmented Reality'? Het klonk eerst als Turkmenistans in mijn oren, maar na de beleving ben ik er wel helemaal zot van. Augmented Reality betekent zoveel als toegevoegde realiteit in het schoon Vlaams. Voor dit deeltje van het park heb je geen uitrusting nodig, zoals het rugzakje en de bril en alle andere tools die je in het Virtual Reality gedeelte wel nodig zijn. Virtuele elementen worden aan de werkelijke omgeving toegevoegd en dan ga je daarmee aan de slag.

iHbGpcyuRY2PEKL3MTy0jEVIUx2ODTt7gKXX1ruE.jpeg

Zo is er een grote wand waarop je een soort van mini-games kan spelen. Een bingo, virusvanger, konijntjes jagen, zelfs je maaltafels oefenen ... en dit doe je allemaal met ballen te gooien (op de juiste plaats weliswaar) naar de wand. Het gaat er hier hevig aan toe, want dat spel is met lopen en springen en zo. Je zou er zowaar je fitness outfit voor aantrekken, want sommige games voelen echt aan als een workout! Hoe dan ook, dit was voor mij persoonlijk echt wel het allerleukste van het park!

Pap6wiPrXuCuEeY3sjwQEwGXlM25lOTZwrEIzGRP.jpeg

C1msiRMMyB7r1Ay0x6Xd4Jf1cUw2DjenpYhsGFeG.jpegCFRMQdJbnG26LAj1xOleI1yRb383zOxvB1TUI62n.jpeg

Praktisch

Het park is elke dag van de week open behalve op maandag. Tickets boek je op voorhand online. Het park is soms gereserveerd voor events, dus check zeker de datum die je plant te geen op hun site. Schrik niet, je legt als snel wat euro's neer als je met het hele gezin gaat, maar als je wat geeks hebt rondlopen, leg je graag de som neer. G

Je kan voor een volle of een halve dag kiezen. Maar het verschil in prijs tussen de 2 is zo klein dat je beter voor een hele dag gaat. Er is dan minder volk, wat wil zeggen dat je minder lang moet aanschuiven en de leukste dingen ook meer dan zelfs 3 keer kan doen.

Als je gaat vanaf de voormiddag, vergeet dan zeker niet een lunch mee te nemen. Want de 'catering' bestaat enkel uit een paar automaten. En tenzij je voldoende hebt aan een Mentos of een vanillewafel, voorzie je je hier dus maar beter op.

Virtual Park 

Rue des Bengalis 4

7700 Moeskroen

info@virtualpark.eu