Jaja, het is zover! Het schooljaar is al halfweg...nu al? Jaja! Dat betekent dat je tussen de feesten, cadeautjes en nieuwjaarsbrieven door ook weer een kerstvakantie zonder verveling moet overbruggen. Met deze 7 supercoole vakantieideetjes van slashparent Lobke mag dit geen enkel probleem zijn.

1. BELEEF DE Winter in 't Park in Oostende

xxfiuTwBJu3CApjaLeUnwwn9C47QfatpEDU0E9OI.jpeg

Naar zee gaan in de winter, goed zot? Toch niet! Want tijdens de kerstvakantie kan je in Oostende volop magie beleven op de gloednieuwe kerstmarkt Winter in het Park. Denk aan schaatsen op de vijver, gezellige kerstchalets en magische verlichting in het park. En als je dan toch in Oostende bent, ga dan zeker eens kijken naar de feeërieke lichttunnel in de Adolf Buylstraat, want die zorgt er vier keer per dag voor een spectaculaire lichtshow op muziek. Met maar liefst 232.500 lichtjes zal je je ogen én oren niet geloven wanneer je deze lichtshow beleeft aan zee, een must-see voor families met kinderen!

2. Leuke kerstworkshops in het Bakkerijmuseum

O2mElOdmhR0NoVQWqBkxvceVPTyh1anQEYovrkjW.png

Vertellen jouw oma's en opa's soms verhalen over zelfgebakken kerstversiering? Deze mooie traditie blazen ze in het Bakkerijmusuem in Veurne graag nieuw leven in. Tijdens de kerstvakantie kan je er namelijk glas-in-lood kerstkoekjes bakken, een kerststronk bakken of een peperkoekenhuisje bouwen. En als je dan toch in het museum bent, kan je je wagen aan een originele kerstzoektocht. Ontdek jij het geheim van de Groene Hand? Wie zijn kerstsok meebrengt, krijgt trouwens nog een extra verrassing.

Alle info over de workshops tijdens de kerstvakantie vind je hier op de website.

3. Naar het Winterwonderkasteel in Gent

L7Hg1n7M8r2Pm7b4TD32DtWevbdDfYGgY7symVFo.jpeg

Tijd om eens iets anders dan anders te doen? Ga dan eens een dagje naar het Gentse Gravensteen waar je tussen de donkere wenteltrappen van de dikke kasteelmuren de magie ontdekt van warmte en gezelligheid in de meest duistere tijd van het jaar. Extra leuk is het Verhalenfestival tussen Kerst en Nieuwjaar waar er elke namiddag verhalen worden verteld en het Spekfestival, een gezellig theaterfestival voor kinderen. Familiale gezelligheid alom!

4. OFF TO China Light Zoo

4BORgp3elTvCExFhiOI1XMC0RYBf6hjrYfPbN0Wx.jpeg

Eentje voor op je bucketlist is een bezoekje aan de Zoo van Antwerpen tijdens de kerstvakantie, want een van de oudste en beroemdste dierentuinen ter wereld wordt tijdens de kerstvakantie getransformeerd tot een Oosters sprookjesdorp met een hoog wow-gehalte. Wandel in een magisch verlichte ZOO, laat je leiden door de verlichte figuren en ontdek het verhaal van de Lotusprinses en haar geliefde. Afsluiten doe je met een Chinese Wantansoep aan een vuurkorf.

5. Beleef zalige Winteravonden in Bokrijk

G6xRDVlY0DxzN9JZlY2SjmR0mPqIVTyffuiNYO9S.png
Het is ondertussen al bijna traditie. Een bezoekje brengen aan de Bokrijkse Winteravonden tijdens de kerstvakantie is een must-do! In museumdelen Kempen en Haspengouw nemen nostalgische kermisattracties je terug in de tijd.  In de schiettent mik je met vaste hand op staafjes of op de roos en je kracht testen doe je op de Kop van Jut! Wie vindt de weg in het Spiegeldoolhof of durft de Cakewalk aan? Of liever een rustig ritje op het reuzenrad of de statige Grand Carousel? De kermisattracties staan garant voor uren familieplezier!

6. Vier Kerst in DE Studio

9SQFHVhUGK5hXJzr1s7jiOhT4q51cxMiGLLxYLpU.jpeg
Voor het vierde jaar op rij viert Villanella Kerst in DE Studio! Dit jaar feesten ze samen met hun vrienden van Theater De Spiegel, Theater FroeFroe, Domestic Science Club, Tuning People & Kinderenvandevilla. Met vrolijke voorstellingen waar muziek in zit, met lekkernijen, leuke verrassingen en cadeaus onder de kerstboom. En met een memorabel kinderfeest na elke voorstelling! Breng de hele familie mee. Kerst in DE Studio is namelijk het perfecte uitje tijdens de feestdagen.

7. Op mini-skiTRIP @ Aspen

MnDGFjVrUlKqw8MW3ySVpyi9wa4dGqZ77FYYFRy8.jpeg
Niet op skivakantie deze kerstvakantie maar wel keiveel zin om al eens op de latten te staan. Op Aspen ligt er 365 dagen perfecte sneeuw, voor zowel beginnende als ervaren skiërs en snowboarders! Ideaal dus om met gans je gezin eens te gaan testen wat skiën met je doet. Voor de durvers is er ook een hoogteparcours onder de skipiste. Ga het zeker eens uittesten als je kan en zin hebt!

Meer inspiratie nodig voor de kerstvakantie? Check geregeld onze agenda-pagina met steeds de meest #parentfriendly uittips!