Als het knelt, moet je remmen. Dat is de reden waarom we geen seconde twijfelden toen we een uitnodiging kregen voor een yoga-vakantie in Italië. Maison Slash: dat zijn twee keihard werkende slashparents. Even afstand nemen (ja, ook -nee vooral! - van kinderen en dagelijkse rush), ademen en ons hoofd wat ruimte geven, leek ons een erg goed idee. En wat is er mis met een klein teambuildingske op verplaatsing? Bijna een jaar zijn we al bezig bij Maison Slash. Wat we doen, en waar we staan, hebben we onlangs toegelicht in onze geupdated faq's. We zitten letterlijk en voortdurend op een rollercoaster. En dan is het goed om af en toe eens stevig te remmen. Waarom dan inderdaad geen yoga-vakantie?

Dan zeggen wij geen neen

Het was Adriana - een ex-collega van Anne én intussen volleerd yoga-teacher - die ons een uitnodiging stuurde. Italie, yoga, lekker eten én mind peace. Euh ja, graag! (Geheel toevallig gingen we ook vorig jaar in september op teambuilding naar Brighton. Voelen we daar een traditie komen?) [caption id="attachment_9620" align="alignnone" width="2224"]adriana yogapose Een pluim op de hoed van Adriana, want ook zij volgt haar dromen. Ze geef yoga-lessen in Belgie én ze organiseert yoga-reizen.[/caption] Bon, als je ziet in welke bochten Adriana zich kan plooien, dan weet je dat we een plezante week hebben gehad. Naast twee keer per dag Ashtanga yoga, kregen we van haar ook nog een reiki-sessie. (Da's zot, moet je eens proberen!) yoga-vakantieyoga-vakantieyoga-vakantie [caption id="attachment_9591" align="alignnone" width="2428"]20170927_185217 In olijfboomgaarden bij de ondergaande zon, op verlaten dorpspleintjes, aan het zwembad. Aan idyllische plaatsjes ontbreekt het niet in Umbrië[/caption]

Workworkworkworkwork

En voor  je foute veronderstellingen maakt, het was niet alleen keihard teambuilding (we zien elkaar sowieso al meer dan onze partners - what were we thinking :-) :-) ). We hebben ook belachelijk hard gewerkt. Maar wél in de best mogelijke omstandigheden. Denk: zon, lekker eten, een glas wijn op tijd en stond en geen kinderen of dagelijkse rush. Het feit dat je je maar op één ding moet concentreren, zorgt ervoor dat je bergen verzet. Soit, de plannen van 2018 staan klaar. Dat is wat we alvast wilden zeggen.

yogavakantieEven ademen, always a good idea

Maar dit moet ook gezegd worden. Dit yoga-weekje ertussenuit was een kleine spiegel. A slap in the face. Want wat verliezen we ons met z'n allen toch te vaak in de dagelijkse rush. We gaan niet zomaar automatisch op de rem staan. We nemen te weinig zélf het initiatief om even te minderen. De dingen vanop een afstand te zien, is soms ook heel erg nodig. En daarom waren we zo dankbaar voor het mailtje van Adriana... Wil jij niet wachten op een verlossende mail? Neem zelf het initiatief en vertrek met Adriana op yoga-travel. De volgende bestemming is Aruba! Denk je van 'howla, remmen is ok, maar je moet niet overdrijven!'? Check dan de yoga-lessen van Adriana in Belgie (regio Leuven/Mechelen). Minstens evenveel de moeite. Take care.