Ben jij al volop bezig om hét geschikte zomerkamp te vinden voor je kinderen? Tal van voor de hand liggende keuzes en de boekingsstress die daar aan vast hangt. Want nog voor jij het hoort tuten in je oor, zijn die kampen vaak al volgeboekt. Heb je een kind dat graag in de bomen hangt, of eentje dat zich wil profileren als de nieuwe Indiana Jones, altijd op zoek naar een nieuw avontuur? Dan hebben wij alvast wat leuke kampjes voor jullie gezocht. En ook gevonden!

Bosjesmensjes

Bij Wildtree in Wetteren kan je terecht voor wat authentieke bushcraft. Klinkt het tof, maar heb je begot geen idee wat dit wil zeggen? Bushcraft is, simpel gezegd, overleven in de natuur. 

Tijdens survivalkampen gaan kinderen tussen 9 en 14 jaar op een speelse manier op ontdekkingstocht in de natuur. Verschillende vuurtechnieken worden aangeleerd en je bakt je eigen broodje. Je maakt je eigen jachtwapen zoals speer, pijl en boog en leert drinkbaar water vinden in de natuur.

Zelf vuur maken, water zuiveren, diersporen tracken, voeding in de natuur zoeken  en zoveel meer kan je bij Wildtree tijdens verschillende schoolvakanties aanleren. Er wordt zelfs een echte shelter gemaakt, waarin de kinderen de voorlaatste dag in overnachten. De ultieme proef om te testen of je een echte survivor bent!

Te land, ter zee en in de lucht


Bij Avanco zijn ze niet vies van een beetje gek en daar zijn we bij Maison Slash helemaal zot van!  Zo organiseren ze verschillenden kampen waar avonturiers van werkelijk alle slag de natuurelementen kunnen trotseren.

Heb je er zo eentje in huis van het soort dat in je gordijnen hangt en/of begint te jongleren met je zondagse servies? Dan weten ze er bij Avanco wel wat mee te doen. Echte acrobaten kunnen zich helemaal vastbijten in het circus gebeuren. Voor de grootste avonturiers wordt circus geschrapt en is er plaats voor wat meer survival.

De meeste kampen die ze organiseren, zijn voor lagere schoolkinderen. Maar...voor kleuters met een dubbele portie energie, kampenbouwers en ook voor wat zot tienergeweld hebben ze wat kampen in de aanbieding.

Den boom in!

Woodkid is een vzw die is opgericht om kinderen terug zin te geven om buiten te spelen. Ravotten is er verplicht. Vuile kleren hebben op het einde van de dag ook. Knieën die groen zien van het gras ook.

Heb jij één of meerdere kleine varkentjes die zich al graag eens in het slijk rollen en nen jij niet vies van bemodderde kinderen met rouwrandjes onder de nageltjes? Dan lijkt een kamp bij Woodkid ons een perfecte match!

Heb je een avonturier met een klein hartje van zodra de avond valt, kan je kiezen voor een kamp zonder overnachting. Ennn...ze organiseren ook verjaardagsfeestjes. Dat is toch zoveel leuker dan een namiddag in één of ander ballenbad te duiken.

Een ander land

Het Land van Ny zit verborgen diep in de Ardennen. Hier is de tijd blijven stilstaan. Langs de grote toegangspoort onder de statige toren betreed je de binnenkoer van de kasteelhoeve “Château Ferme de Ny” en beleef je de meest toverachtige en avontuurlijke kampen ooit!

Wil je terug gekatapulteerd worden naar de Middeleeuwen in de tijd van ridders, jonkvrouwen en narren?  Een weekje vertoeven tussen kippen, konijne, schapen, varkens, koeien en paarden? Je verstoppen in een immens groot bos waar heksen en tovenaars wonen en misschien zelfs ook een draak of zo?

Bij het land van Ny vindt elk slag van avonturier wel wat leuks. Want avontuurlijk kan je zowat overal zijn. In de stal, in het bos, zelfs in de keuken! De hele zomer door serveren ze je bij Het Land van Ny een massa aan toffe kampen. Keuzestresssss!

Geen avonturier in huis, maar eerder een kleine wetenschapper? Dan vind je hier misschien wel wat geschikts. Of ook niet dat, maar een frullemieke of een zangjaapje, dan kijk je maar beter een naar deze leuke kampen.