Ben jij al volop bezig om hét geschikte zomerkamp te vinden voor je kinderen? Tal van voor de hand liggende keuzes en de boekingsstress die daar aan vast hangt. Want nog voor jij het hoort tuten in je oor, zijn die kampen vaak al volgeboekt. Voor kinderen met een beperking of een bijzondere eigenschap is het vinden van een geschikt én ook leuk kamp vaak al helemaal een mission impossible. Niet buiten ons gerekend, want wij zochten. En vonden ook!

Binnen en buiten, zonder en met

hfFCxux2lZtK8Vc9YD7czyYMKiuePbzpA7hzUosb.jpeg

Hannibal organiseert elk jaar een hele hoop zot plezante kampen voor kinderen zonder en met beperking. Heeft je kind last van festivalitis, droomt het van een congé in Frankrijk of gaat hij/zij liever op zwier in Berlijn? Dit en nog veel meer kan allemaal én vooral: het kan voor iedereen! 

Op hun site duid je, heel handig, aan in welke mate jouw kind extra zorgen nodig heeft en op welk vlak en dan krijg je een hele waaier aan mogelijkheden om jouw bijzondere kind de hort op te sturen. Mét een gerust hart, de groepjes zijn klein en alle animators hebben hun strepen in het vak verdiend. 

Laat je kind floreren

WoVwEB849ULaNUIvUwpQvTIQ8R943P9twF88L9Fp.jpeg

Voor hoogsensitieve kinderen of kinderen met autisme kan een kamp in het reguliere circuit al wat te overweldigend zijn. Creanaut heeft voor deze kinderen een mooi aanbod aan creatieve kampjes in the pocket zitten. De kampjes mogen dan wel zonder overnachting zijn, de beleving is er niet minder om!

In kleine groepjes creëren en beleven op maat van elk kind in een huiselijke en gezellige sfeer. Je zou al met minder het beste uit jezelf kunnen halen, maar bij Creanaut gaan ze dat stapje verder voor het meest positieve zelfbeeld dat je kind kan krijgen en ook verdient!

Iedereen Yieha

eg2aXgFkNCKwZyd4JbYERtcpO6a3BL72Hr6mLCUM.jpeg

Bij Yieha gaan ze helemaal voor inclusie. Dit wil zeggen dat al hun activiteiten en kampen fun moeten zijn voor alle, maar dan ook werkelijk, alle kinderen tussen 5 en 18 jaar. Hoe bijzonder is dat?!  Want elk kind heeft toch recht op leuke activiteiten, uitstapjes en kampen?

Ga mee naar het Oude Egypte of maak een onvergetelijke wereldreis! Verken de Far West of laat je creatieve zelf los tijdens knutselactiviteiten. En hey, ze organiseren het hele jaar door leukigheden, dus check it zeker eens out!

Zonder drempel

34n7awAItnQl0YR77yVY1yfMg9hVEQwFzKRKkmBg.jpeg

Je voelt je pas ergens thuis als je echt jezelf kan zijn. Dat hebben ze bij Jonge Helden wel heel goed begrepen! Welke drempel je kind ook over moet tijdens een kamp, bij deze organisatie plaveien ze het plat. Dus geen excuses meer voor je special one om niet op kamp te vertrekken. 

Inclusie is hun uithangbord, of het nu gaat om een fysieke, mentale of sociale beperking. Elke zorgvraag wordt individueel bekeken en er zal zo goed als alles uit de kast gehaald worden om jouw kind dat plekje in de groep te geven. Van helden gesproken! Geef ze een cape!